La trajectòria dels equips femenins en la secció de Hockey del FC Barcelona -Barceloní Stick comença amb les categoria infantil en la temporada 2003. Provenien del Club Esportiu Mediterrani. Ho va negociar amb Cesar Javier, Lluís Porcel, durant el Campionat Europeu del Setembre del 2003 i després amb Jordi de Falguera.

La primera entrenadora va ésser l’Anna Latorre i Lluís Porcel  el Delegat.

El Jordi de Falguera delegat  de la secció, ja portava temps  amb l’obstinació per a ampliar l’espectre i sumar equips femenins a la pràctica esportiva del club, amb col·laboració amb la membre de la Junta Directiva, Maria Teresa Riera.

Des de llavors, ha estat ferma l’aposta pel desenvolupament del ‘hockey femení, tant a la modalitat d’herba com de sala.

2007: primer equip senior femení a la secció

Amb la progressiva evolució de les jugadores de l’escola, es va procurar fer un equip de hockey sènior per a quan la generació de noies del 2002 arribessin als 18 anys. Després d’una crida a jugadores de la ciutat, el 23 de setembre de 2007 es va presentar oficialment l’equip senior femení de hockey del FC Barcelona amb un partit contra la selecció catalana. La primera entrenadora va ser Lala Manso Herraiz i Luis Huidobro, delegat. Varen fer una gran feina.

Successius entrenadors han estat Borja Campos, Claudio Calcagno, Dani Travé, David Salsench i, a l’actualitat, Adrián Wilches.

Del 3 al 6 de juny de 2010 es juga la fase d’ascens a Primera Divisió Femenina al Pau Negre, va guanyar l’ascens la Universitat de Sevilla.

Era el segon any que l’equip assumia el repte d’aconseguir l’ascens a primera divisió. El 6-9-10 va arribar la invitació per a jugar a primera divisió i malgrat que suposava una despesa important, amb els pressupostos tancats, s’accepta l’ascens.

Posteriorment l’equip va perdre la categoria que va recuperar la temporada 2014-15 guanyant la Lliga i aconseguint l’ascens a la Primera Divisió femenina, sent Dani Travé l’entrenador.

El dijous 4 de juny de 2015, a les dependències del club, es va dur a terme un acte de reconeixement.

A la temporada 2020-21, el primer equip femení accedeix a la Divisió d’Honor amb una victòria al Línia 22 a la darrera jornada, sent Adrián Wilches l’entrenador.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *