LES CULERES, és un grup de dones majors de 35 anys que estan organitzades, entrenen i competeixen. Va néixer l’any 2013, quan un grup de mares, mentre esperaven i miraven com els seus fills i filles entrenaven aquest esport, es van proposar ocupar una part del camp i, guiades per mares exjugadores, es disposaven a practicar aquest esport al mateix temps i en el mateix horari que ho feien els seus fills.

Des d’aleshores no han deixat d’entrenar i de jugar. Fins la temporada 2016-17, l’equip de Mamis Culeres han participat en la fórmula de tornejos organitzats per cada club. També han participat cada any el Torneig Internacional de l’Egara.

A la temporada 2016-17, s’ha constituït la lliga de Mamis, integrada com qualsevol altra categoria en la Federació Catalana d’Hockey. El 2017, l’equip ha participat al Torneig del Club Sardinero a Santander.

Cada any entren noves mares. Hi ha mares que han passat a ser jugadores titulars de les categories femenines senior. Practiquen i viuen l’esport des de dins i la seva implicació ha reforçat, sens dubte, tota la base social de la secció.

El nostre equip del FC Barcelona és un dels fundadors i impulsors de la modalitat de Mamis Hockey a Catalunya des de 2014, formant part de l’assemblea de Mamis Hockey de Catalunya.

Es tracta d’una iniciativa que fomenta la pràctica de l’esport femení i el fa compatible amb l’activitat familiar d’aquestes mares, la majoria de les quals  han descobert l’hockey acompanyant els seus fills i filles als entrenaments i a les diferents competicions.

La seva pràctica permet a moltes dones que sovint no han fet mai esport d’equip, aprofitar el temps d’entrenament dels seus fills i filles per fer exercici físic, i al mateix temps poder entendre i compartir amb ells la pràctica d’aquest esport. El moviment està obert a altres dones d’edat i condicions similars, que encara que no tinguin fills juguen a la secció de hockey, vulguin també participar.

Dins la filosofia de les mamis hockey hi ha l’esperit del joc net i el respecte i la confiança entre les jugadores i els clubs. Les Mamis Culeres porten la samarreta del club amb gran orgull i se senten felices de representar-lo en aquest àmbit esportiu.

L’any 2017, el Grup Edelmira Calvetó ha lliurat el guardó a la dona barcelonista a l’equip de mamis Culeres. Lliurant-se el 7 d’agost en el curs del Congrés de Penyes i en el dia del Trofeu Joan Gamper.

Les temporades 18-19 i 19-20 varen acabar en primer lloc a la lliga catalana i la 20-21  en tercer lloc a la lliga espanyola.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *